21mars09

Jag gillar inte att ha för mycket bestämt inför resan då jag vill kunna njuta av det jag ser och upplever och göra spontana avstickare utan att behöva känna stressen. Men det här är det som jag och Martin hittills ändå kunnat komma överens om att vi ska göra/besöka i de respektive länderna, utöver det vanliga som shopping, god mat och chilla på stranden som man alltid gör dvs. Så har vi missat något som ni tycker att man absolut inte får missa så är vi mer än tacksamma om ni skriver en kommentar och upplyser oss om det:)


Hong Kong 14-19/4

-Victoria peak


Thailand 19/4-18/5

- Besöka MBK

-Ta dykcertifikaten Open Water Diver & Advanced Open Water Diver

- Sy upp massvis med kläder

- Full Moon Party 9/5!!


Sydney 19-24/5

- Hoppa fallskärm

- Kolla in Operahuset


Los Angeles 24/5-9/6

- Disneyland & Universal Studios

- Surfa

- Ta sig en titt på Alcatraz

- Besöka Hawaii om tid finns


20mars09




Sitter och bokar lite boende i Thai och här är ett av dem vi ska bo på. Ser inte helt illa ut:)


19mars09

Vi har nu snart varit tillsammans i ett år och vi tycker nog oss känna till varandras respektive sidor ganska väl. Men att umgås konstant i två månader är ändå något vi aldrig gjort tidigare och därför är nog både lite spända över hur det kommer gå. Bara en sådan sak som att man kommer från olika hem gör ju att man har olika sätt att göra saker på, liksom man i grunden är olika personer med olika känslor, tankar och åsikter. Jag gillar exempelvis att ha koll på saker och har därför sedan några månader tillbaka skrivit en lista med allt som ska göras inför resan, allt som jag ska packa osv. medan Martin helt och hållet verkar förlita sig på sin hjärna. Absolut inget fel i något av sättet, utan jag tycker snarare det kommer bli intressant i slutet när man nog kommer upptäcka att båda sätten fungerar lika bra. En lärdom som man kanske kan ha nytta av på resan så man inte ratar den andres förslag direkt?  


18mars09

Det finns ett ord som beskriver vägen till vår resa mer än allt annat och det är sparande. Denna pina, som har pågått sedan i somras, kan ibland göra en nästan deprimerad. Visst, man vet att det leder till att man någon gång kommer få uppleva en helt fantastisk resa, men väntan dit är lång, otroligt sjukt lång. Från början var jag en slösare med stort S och jag borde vara stolt att jag kunnat bli en sparare istället, men faktum är att jag i själva verket känner mig som en snåljåp. Nu när resan äntligen närmare sig så pratar Martin bara mer och mer om hur mycket han ska handla medan jag istället sitter och funderar på om det är värt det. Jag menar att har jag avstått från tröjan här hemma som jag blev så kär i så kan jag väl lika gärna avstå från den i USA? Jag trodde aldrig jag skulle känna på detta sätt men faktum är att människan verkligen kan anpassa utifrån den situation den lever i, lite coolt ändå. Det är bara att hoppas att jag vågar släppa taget när det väl gäller och jag tillåts att spendera pengar igen, för någonstans inser jag ju ändå att jag borde passa på då jag aldrig vet att jag kommer att besöka dessa platser igen. 


17mars09

Den senaste veckan har inte handlat så mycket om resan, så därav inte så mycket att skriva. Det vi håller på med just nu är framförallt att fixa klart med jobb inför sommaren, för när vi kommer hem är det garanterat för sent att börja lösa. Annars så handlar rätt mycket för oss just nu om mediciner och dyl. Dels för att Martin tagit sista sprutan av twinrix, men även för att vi försöker komma på vilka saker vi ska ta med i vårt reseapotek. Just nu lutar det åt myggmedel, resorb, alvedon, hydrokortison, åksjuketabletter, skavsårsplåster, kylbalsam och solkräm. Har även fått tips om att man borde ta med något mot diarré och förstoppning också eftersom man antagligen kommer drabbas av något av dem, men jag undrar om det inte är lika lätt att köpa det på plats om det skulle inträffa? Så om någon av er som läser har erfarenhet av en liknande resa får ni gärna berätta vad ni brukar ta med er eller om det är något annat som man bör tänka på:)


11mars09


Cecilia Holmlund, som vi bokade vår resa hos, var med i Norran idag och där stod det att hon vunnit pris som näst bästa resesäljaren i Sverige. Inte illa pinkat med tanke på att hon hade två års erfarenhet och han som vann över henne hade 38(!!) Hur som helst var hon verkligen värd detta pris då vi varit mer än nöjd med henne. Så om någon är sugen på att fara ut och resa, boka hos henne och ni blir nöjda:)


10mars09

Nu är det knappt en månad kvar tills vi befinner oss ute i vida världen för att ta reda på om det stämmer att borta är bra men hemma är bäst? Det känns helt galet, men förstås även sjukt kul! Det mesta inför resan är nu också fixat, så det enda som återstår är egentligen att nypa sig i armen och förstå att vi verkligen är på väg att genomföra detta, något som man inte riktigt vågade hoppas på när vi bokade resan för över 8 månader sedan. Nu fortsätter vi tagga, tjing.


RSS 2.0