30april09


Solnedgangen pa resturangen vi at pa idag!:)

Ett av vara dykstallen, Twin rock.

Stranden nedanfor hotellet!

Martin pa resturangen Texas!

Madelene med hennes favvo drink Lemonshake!:)

Madelene redo for annu ett dyk!

Martin hanger med!

30april09

Ikvall ar det valborgs hemma och vi har firat det pa vart egna lilla satt har pa Koh Tao genom att ata BBQ. Nu ar iaf bada dykutbildningarna avklarade och det var tre saker som utmarkte sig lite mer. 1. Att dyka ner till 30 meter, 2. Att vi sag en skoldpadda pa over 70 cm pa nara hall (vilket var en otrolig tur eftersom senast var dykledare sag en var for 3 ar sedan), samt 3. Att dyka pa natten i att backsvart hav med ficklampor. Imorgon bar det vidare till Koh Phangan dar vi ska stanna anda tills den den 9 da Full Moon Party gar av stapeln. Annars sa har det inte hant sa mycket annat eftersom dykningen tagit i princip all tid. Men kan saga att vi lever som ett pensionarspar da vi laggar oss nio varje kvall och njuter av god mat istallet for fester, men vi far se hur lange det fortsatter med tanke pa att Koh Phangan trots allt kallas for partyon;P Vi ska skriva mer nar vi kommer till Koh Phangan men tills dess far ni noja er med bilderna i inlagget ovan. Martin vill dock sanda en speciell halsning till sin favoritkusin Maja och tacka for hennes fina halsning, den varmde anda bort till Thailand:)!!

24april09

Resan till Koh Tao ar nu fortrang for den plats vi kommit till ar jordens paradis!! Allt ar minst halva priset i jamforelse med Bangkok som vi anda tyckte var billigt med svenska matt matt. Manniskorna ar bland de vanligast vi mott, de mysigaste uteserveringar ever avloser varandra gatorna i anda och vi upplever havsvattnet nastintill for varmt, vilket lyxproblem va?;) Idag paborjade vi ocksa dykutbildningen och vi har lyxen att fa en privat larare, en snubbe fron Gotet som verkar skon aven om vi inte bakantat oss speciellt mycket an. Idag var det bara teori och imorgon blir det dyk i pool samt lite mer teori, men efter det vantar 4 dagar med enbart dyk ute i havet och det langtar vi verkligen till! Nu vantar lite thaipannkakor pa att atas upp av oss sa vi maste kila, puss fran m

24april09

Har kommer bild pa en av de basta kopet som Martins nagonsin sager sig gjort;D Ni forstar nog varfor...

P.S. Att de dessutom ar specielbestallda och darmed unika gor ju inte direkt saken samre!!

24april09

Befinner oss vid en hamn, men vi vet inte var eller vilken, bara att baten som avgar harifran forhoppningsvis ska ta oss till Koh Tao. Klockan ar 5 pa morgonen lokal tid och vi har nu rest i ca. 12 timmar i olika bussar, utan speciellt mycket somn eller mat och har manga ganger hunnit angra oss att vi inte tog flyget istallet, eller iaf taget. Om precis 12 timmar borjar varan 5 dagars dykutbildning och da galler det at vara pigga for att kunna ta in all info. Det blir med andra ord nagra timmars somn kl. 10 lokal tid da vi fatt veta att baten vi ska aka med ska anlanda till Koh Tao, men som vi fatt erfara under de senaste timmarna pa resande fot sa kommer det alltid nya bud om tider, platser och allt annat mojligt, sa vi far helt enkelt ta det dar med tiden med en nypa salt. Att vi faktiskt bara kmr fram och dessutom till ratt stalle kanns som det viktigaste just nu.Om vi dessutom skulle hinna fa sova nagra timmar fore kursen borjar skulle helt enkelt bara vara en bonus..
P.S. Ulla, du behover inte oroa dig for dykningen utan det ar nog resan dit som at den stora faran. Sa klarar vi  nu den sa ska du se att vi klarar dykningen utan problem;)

Pa den har bilden lyckades Martin pa ett ganska bra satt fanga hur vi kant oss dessa timmar (och i skrivande stud fortfarande kanner oss).

21april09

Antligen lite bilder!


Disneyland Hong Kong

Delar av Maddes shopping i Hong Kong

Martin Hong Kong

Delar av Martins Shopping i Hong kong

Madde Disneyland

Madde

Martin

Madde sugen pa Ben&jerrys glass:)

20april09


Sitter just nu pa nagra datorer i MBK-gallerian dar vi just atit en mumsig maltid. Idag har vi njutigt av bra vader brevid polen och kvallen ska nog spenderas i MBK dar Martin ska forsoka hitta nagot bra stalle att sy upp klader pa. Annars ar laget fint, resan till Thai gick bra och vi bor pa hotellet pa bilden ovan (lanad fran google), inte dirr nagot backpackershotell om vi sager sa, men ibland maste man ju fa lyxa till det;) Sista dagen i Hong Kong spenderades pa Disneyland, dock blev upplevelsen inte sa harlig da det borjade sporegna efter bara nagon timme for att sedan fortsatta hela kvallen. Men nu glommer vi det och njuter av hur bra vi har det har och nu med stralande sol och 35 grader varmt! Ha det bra dar hemma sa hors vi, pussar fran m&m! ps. har fortfarande inte hittat en dator dar man kan ladda upp bilder sa darav finns det inga har pa bloggen, men den som vantar pa nagot gott...

17april09

Nu har det gatt tva dagar sedan ni horde av oss senast och bilden av Hong Kong har forandrats till det battre. Shoppingproblemet har ocksa lost sig, utover lite blandat krimskrams sa har madde handlat atta par skor medan martin fastnade for det har med vita t-shirts. Dagarna har mest handlat om att strosa omkring och se nya stallen for hur lange man an tycks ga sa hittar man alltid nya platser (bla. stotte vi igar pa en secondhand-butik dar tom martin shoppade lite). Idag blev lyckan dock total for en stond da vi hittade Ben & Jerrys och kunde matta vara magar med lite glass och milkshake. Kvallen har vi spenderat i kowloons hamn och dar har martin fatt mkt anvanding for sin kamera:) Imorgon spenderar vi var sista dag har och funderar da pa att besoka Disney Land, men det beror lite pa hur vadret blir ocksa. Hitills har vi iaf haft ratt sa tur med vadret da det bara regnat lite mer under en kvall. Kan tyvarr inte ladda upp bilder fran denna dator men lovar att gora det sa fort vi far mojlighet. Ha det sa bra tills vi hors natsa gang, kram m&m

15april09

Hej alla  och forlat att vi varit sa daliga pa att hora av oss, men gardagen var hemsk efter den langa flygturen och att vi sedan skulle forsoka halla oss vakna en hel dag blev inget annat an en plaga. Till en borjan kandes allt hemsk, sjuukt dalig luft (det ar inte ovanligt att se manniskor som gar med andningsskydd pa gatorna), konstig mat (som saknade beskrivning pa englska eller natt annat forstaligt sprak), allt ser likadant ut sa det ar omjligt att man vet var man ar, svart att gora sig forstad osv. Men efter att vi kl. 16 igar lokal tid hittat pizza hut och kunnat ata oss matta sa somnade vi gott och sov ca. 14 timmar (martin) och 20 timmar (madde). Sa nar vi nu stillat trottheten och hittat atbar mat sa kanns laget battre och idag har vi darfor besokt Victoria Peak, vilket inte var nagot for hojdradda. Bilder kan ni se pa ottoo pa resedagboken. Ikv ska vi kolla lite pa en marknad vi fatt tips om i hopp om shopping, for pa den fronten har det gatt trogt. Men forst ska vi gora ett tredje forsok att lyckas ta ut pengar for att sedan bege oss mot det valbekanta burgerking for mat! Ha det bast dar hemma sa hors vi! Pussar fran m&m


12april09

Idag far vi, heeeeeeeeeeelt sjukt! 16.20 lyfter planet mot Sthlm och imorgon 07.10 flyger vi mot de varmare delarna av denna värld. Det känns svårt att förstå att allt detta faktiskt händer i verkligheten(!) Vi kommer att försöka skriva och lägga upp bilder, men samtidigt är det så mycket annat som vi vill upptäcka så hoppas inte på daglig uppdatering. Hoppas iaf att ni alla får det bra här hemma, för vi kommer göra allt för att ha det så bra som möjligt där borta:)
P.S. Det pirrar något grymt i våra magar!!!!!!!!!!!!!!!!

1april09

Dålig uppdatering, jag vet. Senaste veckan har Martin iaf testpackat sin väska (vi har likadana) och han gjorde då upptäckten att man rymmer betydligt mindre än vad vi inbillat oss. Så nu blir det bara att banta packningen ytterligare, attans;P ..men vad gör man inte för att rymma att ta med sig saker hem:) Vi har även hunnit boka och betala fallskärmen vilket känns lite läskigt. Från början var det mitt upptåg men nu verkar det som om det är Martin som håller i taktpinnen och jag som tvekar. Alternativet att banga finns dock inte då det ligger för mycket prestige bakom, så räddningen kommer nog vara personen som man sitter ihop med då det bara är att följa med när den väl slänger sig ut.


RSS 2.0