20maj09

Vi har nu varit i Sydney i tva dagar och staden har nog inte riktigt visat dess basta sida an. Det borjade med att Madelene blev stoppad i den omtalade australiensiska tullen for att hon glomt deklarera att hon hade nagra tavlor i materialet tra i sin vaska. Med en varning och genomrotade vaskor slapp hon dock boter pa 250 dollar samt fick behalla allt innehall, sa det var skont att det loste sig. Det hostel vi kom fram till runt sju pa morgonen lokal tid var inte direkt som de hotell vi har vant oss vid att bo pa men ett hostel ar som sagt en annan sak och detta place ar anda helt reko som ligger centralt till. Dock stod detta rum skriver pa Annette Broberg och med tanke pa frukosten som Thomas Ottosson hade i Thailand sa undrar vi om verkligen Ulla och Ronny tycker det ar okej att ni ar ute och reser tillsammans pa det har viset? ;P
 
Eftersom vi sovit lite halvdaligt under resan och dessutom tvingats stalla fram klockan fyra timmar sa var vi rejalt trotta nar vi kom fram till Sydney, speciellt med tanke pa att vi thailansk tid anlande mitt i natten, sa de forsta timmarna i Australien tillbringades darfor sovandes. Pa kvallen forsokte vi dock lagga oss i tid eftersom vi skulle upp klockan 6 och hoppa fallskarm dagen efter, dessvarre hade vi sovit lite for mkt under dagen och fick endst tre timmars somn fore det var dags att ga upp igen. Dock pumpade det lite adrenalin i kroppen infor dagens aktivitet, vilket gjorde att vi anda lyckades ta oss upp.

Platsen dar vi skulle hoppa lag en bit utanfor centrum och med den kraftiga morgontrafiken sa tog resan tva timmar istallet for en som det skulle. Nar vi kom fram sa oste dessvarre ocksa regnet ner sa vi vantade talmodigt i ungefar tre timmar i ett kallt rum tills de forsta fick ge sig ut och hoppa. Nar grupp tva hade hoppat blev dock vadret samre vilket gjorde att vi som befann oss i den tredje och sista gruppen fick satta oss ner och ater igen vanta. Skillnaden for oss var dock att personalen bestamde sig for att fara hem genom att skylla pa att regnet inte skulle upphora vilket var skitsnack da det redan hade borjat sprick upp pa nytt. Arga och besvikna over att ha slosat bort en hel dag pa enbart vantande och frysande fick vi beskedet att fa igen pengarna eller testa lyckan igen imorgon. Med tanke pa att vi trots allt bara har 6 dagar i Sydney sa kanns varje dag extremt vardefull och vi ar darfor osakra hur vi ska gora imorgon, vi far helt enkelt se hur mycket ork vi har att annu en dag ga upp klockan 6 samt vad vadret har att erbjuda. For trots att det ar en aktivitet som inbringar en viss nervositet sa hade man ju anda stallt in sig pa att fa genomfora detta och darmed ocksa langtat..

Dagen avslutades dock desto battre pa akvarium dar vi fick se en hel del spannande, allt fram hajar till enorma skoldpaddor och Martins favorit de sota nemofiskarna. Bilder fran detta aventyr kommer upp de narmaste dagarna. Att Martin dessutom hittade sitt standigt efterlanktade Starbucks och fick ett par fina bilder av  ett upplyst Darling Harbour i ett annars morkt Sydney bidrog ocksa till att dagens totala intryck hojdes, liksom planeringen av den efterlanktade daten med annaohanna till helgen:)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!

Tråkigt att ni ej fick hoppa fallskärm som ni sett fram emot under hela vårvintern.

Eftersom ni tydligen bara har sexdagar i Sydney hoppas jag att i ägnar er åt sömn på nätterna!!!



Jag förstår att Martin var "salig" när han hittade en Starbucks i Sydney, jag minns hur det var i N.Y. 2005.

Ha nu en trevlig vecka i Australien och var inte alltför besvikna för att ni fick överge tanken på att "hoppa".

Slutligen tror jag inte Ronny/Ulla bryr sig om att Anette och jag råkar hamna på samma hotell under "jorden runt" resan.

Vi hade ju ett bra samarbete vid T.P.- spelet tidigare under året.



Kramar från Thomas









2009-05-20 @ 21:30:29
Postat av: Mamma Annette

Tråkigt för er att det inte blev nån fallskärmshoppning:-( men det var kanske nån mening med det oxå. Spännande att få "åka" med er runt i världen, och jag håller med Thomas att det nog inte är nåt problem för Ulla/Ronny, fast dom är kanske lite "avunds" att dom inte oxå fick åka med.....Hoppas nu att ni får några fina dagar i Australien så ni får med er några trevliga minnen därifrån! Kramar från Annette

2009-05-21 @ 13:41:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0